Hodebunn mikropigmentering - hva er det? Guiden

10.01.2017

Hårpigmentering er en teknikk som er i kontinuerlig utvikling og blir brukt for å skjule/dekke over hårtap, både i tilfeller hvor håret er barbert, eller om det er langt. i utgangspunktet stammer hårpigmentering fra tatovering. Denne teknikken gjør det mulig med spesialdesignet verktøy å innføre en liten mengde med pigment i overhuden(dermis) for å imitere hår som er i vekstfasen . På denne måten vil et hårløst hode se ut som om det er dekket med kort hår. Et hode med sparsom hårvekst vil virke fyldigere ved å redusere fargekontrasten mellom håret og huden.


Fra tatovering til mikropigmentering av hodebunnen


Punktvis innsetting av pigmenter i hodebunnen stammer fra en tatoveringsteknikk kalt "Dotwork".

Dotwork eller tatoveringsstilen Dot er en teknikk som utøves ved at de enkelte punktene settes svært nær hverandre, og der små områder skiller de ubehandlede pigmenterte områder og behandlede områder på en måte som gjør at effekten oppleves som naturlig og tredimensjonal.

Størrelsen på hvert punkt, avstanden mellom dem og graden av fylling vil variere i hvert enkelt tilfelle. Hårets pigmentering er i begynnelsen lik. Så tilføres punkt etter punkt en liten mengde av pigment etter en geometrisk og matematisk struktur inntil overflaten av hodebunnen ser ut som jevnt barbert hår.


Forskjeller mellom hårpigmentering og tatovering

  • Mikropigmentering i hodebunnen bruker vanligvis pigmenter som er reabsorbert over tid og de er derfor ikke permanente.
  • Pigmentering gir mulighet til å redigere arbeidet underveis. Det kan endres i samsvar med endringene til kunden, slik at en kan ombestemme deg.
  • I tatovering brukes et mye mer invasiv verktøy enn i mikropigmentering. I mikropigmentering er instrumentene mer varsomme så smerten er ofte lik null.
  • Tatovering skjer i den dype dermis (overhuden) mens hårpigmentering finner sted bare overfladisk i dermis.
  • Tatovering er ikke er vel ansett i den medisinske verden mens pigmentering har økende populariteten selv blant leger, som bruker det som en teknikk for å skjule håravfall.

Mikropigmentering i hodebunnen og mulige behandlinger:


Behandlinger som kan gjøres med hårpigmenteringsteknikken er mange og kan klassifiseres som følger:

  • Hårpigmentering som gir en barberingseffekt hvis du ønsker å ha meget kort hår, ca 1 mm. I slike tilfeller vil vi simulere en barbert hode og tettheten vil avhenge av ulike variabler som hudtype, hodefasong og kundenes ønsker og forventninger.
  • Hårpigmentering for å gi en effekt av fyldigere hår : Ved å opprettholde langt hår (opptil 1 cm). I dette tilfellet blir en mer intens barbert effekt utført og punktene blir anordnet matematisk på en annen måte i den andre sesjonen.
  • Hårpigmentering for å dekke arr: brukes for å skjule arr forårsaket av kirurgisk hårtransplantasjon eller etter ulykker. Ikke alle arr kan behandles med hell.